Vesillelasku 19.-20.5.2012

Veneen vesillelasku tapahtui aurinkoisena toukokuun viikonloppuna. Moottorin huolto, kylkien ja kannen pesu sekä vahaus oli silkkaa iloa jälleennäkemisen merkeissä. Maja oli talvehtinut hyvin ja sisätilat olivat myös hyvässä kunnossa. Ne puhdistettiin varmuuden vuoksi tolulla. Maja sai taas kylkiinsä niille kuuluvan kiillon.

Vesillelasku sujui mutkattomasti Särkisalon Merihuollon avustuksella.Matkalla Förbyn huoltolaiturille oli aikaa ihailla jo vesille ehtineitä veneitä, joiden joukkoon loppuiltapäivästä liittyi myös tulevaisuuden haave - hieno Avance 33.Maston nosto onnistui hyvin, kunhan vene oli ensin saatu keskelle nostolaituria ja suoraan nosturin alle. Windex päätettiin asentaa maston noston jälkeen kiipeämällä ylös nosturiin.Förbyn satama tarjoaa hienot ja rauhalliset puitteet.Maja valmiina kesän purjehduksiin.Pentteri valmiina kesän keitoksiin.Ikkunat valmiina kesän pärskeisiin.Vain muutama tunti sitten olin Saaristomeren äärellä nauttimassa ainutlaatuisista hetkistä. Nyt nautin minulle uudesta elinympäristöstä - Iijoen maisemista.

Kommentit

 1. Ompas nätit ja siistit sisätilat :-).
  Maston korkeuksista otettu kuva on huikea!

  VastaaPoista
 2. On se vaan kaunis vene!
  ...ja niin on se 33:kin ;)

  VastaaPoista
 3. Milläpä putsaat "kiilloitat" nuo kyljet? Olis omassa sitä hommaa vielä. Onko Majalla jokin paikka Förbyssä? Kysyn siksi, jos voisi veneeni olla siinä vesillelaskun jälkeen, kunnes siirrän sen Turkkuseen. Kyse olisi viikosta maksimissaan. terv Make.

  VastaaPoista
 4. Hei

  Kyljet myllytettiin viime vuonna Hempelin Boat Rubbing:lla ja kyljet oli pesty ja vahattu NanoCel vahalla syksyllä. Nyt keväällä kyljet eivät vaatineet muuta kun Starbrite nokivalumien poistoainetta ja perus veneshampoota. Lopuksi vielä vahaus edellä mainitulla vahalla. Suunnitelmissa on myllyttää kyljet jälleen ensi keväänä.

  Oma venepaikkamme on aktiivisessa käytössä koko kesän. Förbyn sataman vieraspaikoista voi tiedustella enemmän ravintola Kotkanpesästä:

  Särkisalontie 1359
  25640 Förby
  Puh: 02 732 4590
  Kauppias: Tony Hellström 050 572 6741

  T Elias

  VastaaPoista
 5. Isukin vene tuo 33:nen :D Lapsena tuli sillä reissattua pitkin itämerta. Kelpo vene joka kestää todella kovaa keliä ja on äärimmäisen nätti linjoiltaan.

  T:Jaska

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit