Loki 17.5.2011 Lähteelä-Merisatama

Siirtopurjehduksen viimeinen legi tuntui tutulta ja turvalliselta, edellisinä vuosina jo muutamaan kertaan purjehditulta matkalta. Tuuli oli melko navakkaa, lounaasta, ja päätimme päättää viimeisen reissupäivän nostamalla lähestulkoon myötätuuleen suuntautuneella siirtymällä fokan keulaan ja etenemällä leppoista 3,5-4,8 solmun nopeutta.



Aurinko paistoi aalloilla.



Lähdimme liikkeelle klo 13 ja olimme perillä klo 18 jälkeen. Tosin kävimme vielä lenkin Pajalahdessa katsomassa MaKu:a ja Pihlajasaaressa tarkastamassa, josko septitankin tyhjennys olisi onnistunut siellä. Pihlajasaaren septitankin tyhjennyspisteestä puuttui kuitenkin letku. Septitankki tyhjennettiin lopulta Merisatamassa Gulfin luona olevalla laiturilla.



Olimme tehneet matkaa 4 päivää ja valinneet järkevän pituisia päivämatkoja. Onnistuimme tavoitteessamme selvitä matkasta kunnialla perille. Ainoa miinus perille saapumisessa oli taas huomata, kuinka likaisessa ja sameassa vedessä veneet seilaavat pääkaupunkiseudulla. Katsotaan, kuinka kauan Maja malttaa pysyä kotivesillään.

Kommentit

  1. Mukava reissu varmaankin. Vielä septi ja Wc asennuksista: Missä teillä on siinä ns. joutsenkaulat l. lapon esto mutkat? Ajattelin omaan laittaa huuhtelu veden sisään tuloon lenkin, joissain ohjeissa on wc pumpun ja kulhon välissä? En oikein saa sopimaan pumpun ja septi tankin väliin, tuskin se tarvinnee, onko teillä siinä? Huuhtelun sisään tulevan läpi viennin joudun laittamaan keula punkan alle kuten teilläkin kai? Sikäli huono paikka jos sulkee hanan ainamuuna aikana niin joutuu patjoja nostelemaan. Septi minulla on lähes samassa paikassa kuin Majassa. Olis kiva käydä teidän paatissa, kun omakin on Hesassa. Mara.

    VastaaPoista
  2. Luin läpi koko siirtopurjehduksen ja heti alkoi tehdä mieli merelle! :) On se vaan kivaa puuhaa tuo purjehtiminen.

    VastaaPoista
  3. Mun täytyis tehdä kohta reissu päinvastaiseen suuntaan. Olis kivä näh- dä teidän vene, omakin on siellä päin. Septi asennukset kiinostais. Lähinnä tuo että missä teillä on lapon esto mutkat, ja meneekö tavara suorinta tietä septiin ilman mutkaa? terv Mara

    VastaaPoista
  4. Hei

    Kiitos kommenteista.

    Majassa on vedetty suora putki wc-pöntöstä septitankkiin. Avance 245:ssa on otettu jokainen sentti varsinkin wc:lle varatusta tilasta sen verran hyvin käyttöön, että sinne on vaikea sovittaa jäykästä, septikäyttöön suunnitellusta letkusta mutkaa. Omassa veneessämme suoran putken ratkaisu on toiminut ongelmitta. Kuten jo aikaisemmin totesin, asiaan voi vaikuttaa myös omalla toiminnallaan, kuten esim. tyhjennyskäytännöllä ja kemikaaleilla.

    Myös Majassa on wc:n huuhtelujärjestelmän läpivienti keulapunkan alla, joten sen avaaminen ja sulkeminen edellyttää aina patjojen ja niiden alla olevan vanerilevyn siirtämistä. Toimenpiteeseen kuitenkin tottuu ja edelliseen kommenttiin viitaten, on jokseenkin vaikea löytää sille parempaa ja toimivampaa paikkaa.

    Katsotaan, jos saataisiin kesällä vaikka useampi Avance 24 ja Avance 245 samaan aikaan jonkin pääkaupunkiseudun lähisaarten satamista. Olisihan se kieltämättä mielenkiintoista tutustua myös muiden veneisiin ja toiminnallisiin ratkaisuihin sekä vaihtaa ajatuksia veneisiin liittyen.

    T Elias

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit