Loki 14.5.2011 Särkisalo-Hanko

Siirtopurjehduksen oli ollut tarkoitus alkaa jo 13.5., mutta yli 14 m/s puhaltanut myrskyrintama siirsi lähtöä seuraavaan päivään. Kävimme kuitenkin viemässä varusteet veneelle jo edellisenä iltana. Siirtopurjehduspäivän aamuna vielä kauppaan tekemään muonatäydennyksiä.



Kun vene oli järjestetty jo edellisenä päivänä ja tavarat löytäneet taas omat, tutut paikkansa, suuntasimme maston perusteellisemman säätämisen jälkeen Matin kanssa Förbyn huoltolaiturille ja täytimme vesitankin sekä juomavesisäiliöt. Tankkasimme bensaa (98:a) 36 litraa, jolla pitäisi kyllä pärjätä koko reissu.

Starttasimme matkaan klo 14 mukavan sateen saattelemina.



Etenimme tasaista 5-solmun matkavauhtia Hankoon asti, jossa tuuli muuttui sen verran kovaksi ja vastaiseksi, että päätimme jäädä Hankoon yöksi kellon ollessa vähän yli kuusi illalla. Saimme varattua saunan ja maksoimme yöpymisestä pelkästään sähköstä 5 €, varsinaista satamamaksua ei ollut. Sauna maksoi 6 € per henkilö. Ennen saunaa saimme vielä ystävälliseltä sataman yhteysaluksen kuljettajalta kyydin mennen tullen läheiselle Teboilille hakemaan 2 litraa marinolia, jota ei sitten löytynytkään veneeltä, vaikka niin oltiin vahvasti oletettu ennen matkaan lähtöä.



Illalla teimme vielä couscous-makkara-suolakurkku-sipuli -risoton ja saunan jälkeen uni maistui. Satamassa toimi wlan jollain tavalla ja sillä + 3G-verkon avustuksella tuli seurattua euroviisuja - ei tullut menestystä Suomelle. Jälkikäteen tarkasteltuna Hangossa näytti samassa laiturissa olleen kuvassa näkyvän Sirenan takana myös uudempi Swan 53.

Kommentit

Suositut tekstit