8.5.2011 Viimeistelyä vaille valmis siirtopurjehdukselle



Ei maltettu olla tänäänkään pois veneeltä, joten suunnattiin Förbyn satamaan heti aamutuimaan. Tällä kertaa mukana oli mutteri, jolla windex piti saada kiinnitettyä. Tiukan neuvottelun jälkeen ja kartanlukijan jänistettyä ei kipparille jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin kiivetä itse mastonosturin tikkaille virittämään windex paikoilleen. Mukana ollut mutteri ei kuitenkaan toiminut aivan odotetusti, joten windex sai juureensa myös kasan teippiä. Eiköhän se tämän kesän kestä, mietitään asiaa syksyllä uudelleen.



Eilen loistavasti toiminut moottori teki tenän heti aamusta. Kippari päätti poistaa moottorin kuvun alta toimintaa haittaavat "ylimääräiset" osat ja saikin pian huomata etteivät ne niin ylimääräisiä olleetkaan. Nämä tuikitarpeelliset osat kiinnitettiin siis uudelleen ja moottori saatiin taas toimimaan.



Veneen sisällä käytiin läpi kaikki lokerot, laatikot ja pussit ja uudelleen järjesteltiin koko vene. Tarpeeton tavara kuskattiin lähimpään roskikseen. Päivän lopuksi oltiin taas aivan poikki eikä jaksettu trimmata mastoa uudelleen, joten masto jäi edelleen kenottamaan kuten eilen. Pääasia on, että vene on pientä hienosäätöä vaille valmis siirrettäväksi Helsinkiin.

Käytiin myös tutustumassa Inferno 31:een. Kyllähän sen kokoinen vene purjehtii jo ihan eri sarjassa, mutta toistaiseksi Avance on meille täydellinen vene.

Veneen vesille saamista juhlistettiin tutustumalla satamaravintolaan. Grillipihvi ja possunleike toimivat mainiosti ilta-aurinkoisella terassilla.

P.S. Tämä ja edellinen teksti ovatkin sitten ensimmäiset kartanlukijan kirjoittamat.

Kommentit

Suositut tekstit